God Jul och Gott Nytt År!

with Inga kommentarer

Julen är här…

År 2020 är det märkligaste år som jag upplevt genom livet.
Alla planerad festiviteter har fått ställas in och att träffa vänner får skjutas på framtiden – allt för att bidra till en minskad smittspridningen.
Mycket har alltså avstannat – valet av väg tycks ständigt förändras men ändå finns det någon form av tillförsikt att det kommer att bli bra, om än på ett annorlunda sätt än tidigare.
Samtidigt ger det en möjlighet till att (åter?) tänka på vad livet kan bjuda på.
Själv ser jag fram emot att åter få en hund i familjen. Och den stora fördelen är att jag som pensionär kan tillbringa tid 24/7 med honom och lära mig – oss – t.e.x. spårning och sök efter kantareller, och även annat som ger tillfredställelse i det lilla sammanhanget.
Min idé är att försöka hitta de guldkorn som tidigare kanske varit dolda i det stora utbudet av aktivitet som fanns. Att hålla kontakt med vänner och släktingar via digitala system kan ses som en överbryggning av tiden till dess vi kan minska den sociala distanseringen igen.
Det viktigaste är att inte ge upp, även när det känns som tyngst.

Så vad kan kamratföreningen bidra med? Ja, i år blev det inte mycket kvar, och vad som öppnar sig som en möjlighet 2021 återstår att se. Styrelsen kommer att, i en eller annan form, mötas efter nyår för att göra en analys med utgångspunkt från vad vid då vet om situationen.
Min uppmaning till alla medlemmar är att sträva efter hålla kvar tanken på en återgång till ett liv med färre restriktioner men med en ny erfarenhet om hur skör tillvaron kan bli när något utom vår personliga kontroll inträffar. Oaktat om de är en pandemi, ett elavbrott eller en eskalerande konflikt som kan komma att påverka våra liv.

Så, var rädda om – inte för – varandra och titta efter de små sakerna i livet som underlättar tillvaron. Som att bilen startar varje gång…

Med en tillönskan om en God Jul och ett mycket bättre Nytt 2021.

 

Peter Sjöstrand
Ordförande Helikopterflottiljens Kamratförening

 

P.S.
Jag tänkte göra som John Cleese, reklamera år 2020, räkna bort det och fylla 65 år 2021 istället.
D.S.

 

❤️ Ta hand om varandra och kom ihåg att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer. ❤️